CCTV Kamera Sistemi


Toplu yaşam alanları, kalabalık merkezler ve denetim ve gözetlemenin gerekli olduğu riskli bölgeler de, üretim bandı denetimlerinde, nakit akışının olduğu alanlarda, müşteri memnuniyeti gerektiren sektörler de, özel konutlar da gerek içerde gerekse çevrede gözetleme ve uzak alandan bu gibi alanlara bağlantı şansı tanır. Sistemlerimiz alarm izleme ve görüntülü kaydetme, çevrimiçi izleme olanağı ile güvenlik ve denetim sağlamada kullanılır.

Güvenlik görevlilerinin her an her yerde olamamaları, tehlikelerin algılanmasındaki gecikmeler, yanlış alarmlar, olay bölgesine zamanında ulaşılamaması, çoğu zaman görevlileri yetersiz hale getirir. Ama Kapalı Devre Kamera Kontrol Sisteminiz varsa hem uzaktan çalışan güvenlik görevlilerinizi denetleyebilir hem de onlara uzaktan kontrol imkânı vererek güvenlik denetiminizi arttırmış olursunuz.

Sistem gereksinimleriniz ölçüsünde şekillenerek, siyah - beyaz, renkli harici ortam ve dâhili ortam, sabit veya hareketli kamera, monitör, görüntülü sıralayıcı, çoklayıcı, bölücü üniteler ile kızıl ötesi aydınlatıcı spotlar ve dijital görüntü kaydedicilerden oluşabilir. Sizin gereksinimlerinize uygun olarak hazırlanacak olan sistem, gün boyunca ve gecede istenmeyen tüm giriş ve çıkışları kontrol ve tespit edebilir, görüntülerin devamlı veya olay anında kaydını başlatabilir.

CCTV Nedir? 
“Closed Circuit Television” baş harflerinden oluşan CCTV teriminin Türkçe karşılığı "Kapalı Devre TV İzleme Sistemi"dir. 

Kullanım Alanlarına Göre CCTV Kameralar
Renkli Kameralar: Alışveriş merkezleri, mağazalar, marketler, döviz büroları gibi halka açık ve yoğunluğun fazla olduğu, ışık oranlarının da gözle görülebilir seviyede veya fazla olduğu mekanlarda kullanılır. Burada amaç kişiyi renk ve kıyafetlerine göre tespit etmek, ürün takibini ve reyonları renklerine göre ayırt edebilmektir. Bu nedenle halka açık yerlerde renkli sistemlerin kullanmalısında yarar vardır.

Gece & Gündüz Kameralar: İngilizcesi Day&Night olan kameralar ışık hassasiyetine göre renkli veya siyah&beyaz olarak çalışır. Gündüzleri renkli, hava kararmasından sonra ise (ışık seviyesinin belli bir lux değerinin altına düşmesinden sonra) siyah & beyaz konumuna geçen kameralardır. Hem iç hem diş mekan uygulamalarında çözümler getirir.

Kamera Çeşitleri

Dome Kameralar: Dome kameralar yarim bir fanus içinde lens ile (genel olarak 3,5 – 8mm varifocal lens bulunur.) montaja hazır haldedir. Montaj ayağı gerektirmeyen bu ürünler tavan montajına çok uygundur.

Pinhole Kameralar: Dome kameralara göre çok hassas cihazlardır. Pinhole lensli veya normal lensli olarak çeşitleri vardır. Gizli kameralar genelde bu kameralar ile yapılmaktadır.

Speed Dome Kameralar: Dome kamera gibi fanus içinde olan 3600 pan, 1800 tilt yapabilen cihazlardır. Yüksek hızda hareket eden bu kameralaralternatif oranlarda optik ve dijital zoom yapabilmektedirler. Bu kameraların kullanım yerlerine göre  preset (yatay, dikey hareket ve zoom programlayarak) belli aralıklarda otomatik olarak gözlem yapılmasını sağlar. Bu tip kameralar giriş, çıkışların yoğun olduğu ortamlar ve geniş alanları rahatlıkla izleme imkanı verir.

Sabit Kameralar: Hem Renkli hem de Siyah&Beyaz olarak kullanılan bu kameralar kullanıcıların piyasada en çok gördükleri ve bildikleri ürünlerdir. Her mekan için teknik detaylara uygun ürün yelpazeleri vardır. Cihaz kasasının caydırıcı olması sebebiyle banka, döviz büroları vb. alanlarda tercih edilir. Ancak konfigürasyonun oluşması için kameranın yani sıra ortamın şartlarına uygun lens (Auto, Sabit, Manuel iris lens) artı kamera ayağı veya muhafazası gerekmektedir.

Network Kameralar (IP Kameralar): IP adını Internet Protocolun baş harflerinden almaktadır. Internetin standart ve bilgisayarların haberleşmesinde kullanılan protokoldür. Network kameralar doğrudan IP tabanlı ağlara bağlanıp, ağ üzerindeki uygulamalar ile entegre olabilmekte, uzak noktalara konulduğunda ağ veya internet üzerinden erişilebilmektedirler. Network üzerindeki tüm kayıt ortamları görüntü kayıtlarının kaydedilmesinde, saklanılmasında kullanılmaktadır. Çeşitli protokol ve sistemlere uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.

Dijital Video Kayıt Cihazları
Günümüzde kullanılan ve piyasa da bulunan çoğu DVR cihazları MPEG–4 formatında kayıt yapabilmektedir. DVR cihazları gerçek zamanlı kayıt ve izleme imkanı sunabilmektedir. DVR kayıt cihazları kaskad edilerek 1terabyteın üstünde hafıza imkanı ve bunları network sayesinde DVD-R kayıt edebilme imkanı sunabilmektedir. Dijital sistemin en büyük fayda ve çözümlerinden biri de kayıtların çok uzun süreli farklı ortamlarda saklanabilmesi, aktarabilmesini sağlamasıdır.

Kurumsal Bilgi Teknolojileri Yönetimi

İletişim


1 Nolu Beşirli Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi Eyüboğlu APT. No: 515/2 Ortahisar/TRABZON
akce@akce.com.tr
+90 462 224 4037
Copyright © Akçe - Enterprise IT Management - Since 2005